α-amylase and α-glucosidase inhibiting effects of Canna edulis Ker Gawl rhizome
Tác giả: Thi Van Anh Nguyen, Hong Luyen LeTóm tắt:
Screening inhibitors of α-amylase and α-glucosidase from medicinal plants is a topic of interest in the world. Canna edulis Ker Gawl is an important rhizome plant belonging to the genus Canna of the family Cannaceae. It is traditionally used to treat many conditions such as gonorrhea, pain, bruises, diarrhea, hepatitis, chest pain and heart diseases. The potential of this plant in the treatment and prevention of diabetes has rarely been documented. This study reports, for the first time, α-amylase and α-glucosidase inhibiting effects and the phytochemical profile of the rhizome part of C. edulis.C. edulis rhizome was extracted with 96% ethanol, and then successively fractionated with n-hexane, ethyl acetate and water. α-amylase and α-glucosidase inhibiting assays were performed to investigate the enzyme inhibitory activities of the total extract and fractions. Qualitative phytoconstituents were analyzed using chemical reactions.
- Nghiên cứu hóa học về lipid và phát triển các chuỗi sản phẩm từ sinh vật biển Việt Nam
- Tác dụng chống đông của viên nang cứng Mantra 3protect Vascular Active trên thực nghiệm
- Khảo sát thành phần hóa học và tác dụng kháng vi sinh vật In Vitro của tinh dầu toàn cây loài liên tiền thảo (Glechoma Hederacea l.)
- Nghiên cứu xây dựng quy trình sản xuất và đánh giá độc tính cấp của cao lỏng Sâm bại độc trên thực nghiệm
- Nghiên cứu ảnh hưởng của viên nang cứng HA11 lên chức năng gan, thận chuột cống thực nghiệm