Isolation of α-mangostin from mangosteen (Garcinia mangostana L.) peels and evaluation of its inhibitory activity toward α-glucosidase and α-amylase in the combination with acarbose
Tác giả: Ngo Van Quang, Nguyen Thi Hong Minh, Nguyen Thi Mai PhuongTóm tắt:
Using the natural agents with inhibitory activity against digestive enzymes α-glucosidase and α-amylase capable of hydrolyzing carbohydrates into glucose to reduce blood glucose levels in the blood is one of the effective strategies to control diabetes, especially type II diabetes. α-Mangostin (AMG) was proven to have strong biological activities, such as antifungal, antibacterial, anti-inflammatory, anti-cancer. However, the evaluation of the antidiabetic activity of this substance through inhibition of starch hydrolytic enzymes activity has not been fully carried out, especially when they are combined with commercial drugs, such as acarbose. In this study, AMG was isolated from the peels of the mangosteen grown in Vietnam using a simple isolation process with two steps: i) fractionation of the material in n-hexane solvent, and ii) chromatography of n-hexane fraction on a silica gel column combined with crystallization. The α-glucosidase inhibitory activity (AGI) and α-amylase inhibitory activity (AAI) of purified AMG alone or in combination with acarbose were then determined spectrophotometrically.
- Tác động của tăng trưởng tín dụng đến rủi ro tín dụng của hệ thống ngân hàng thương mại Việt Nam : vai trò của tỷ lệ an toàn vốn
- Tác động của độ mở kinh tế đến rủi ro ngân hàng thương mại Việt Nam : Vai trò của kiểm soát tham nhũng
- Nghiên cứu móng bè kết hợp cọc để đưa ra giải pháp móng hiệu quả cho nhà cao tầng xây dựng trong đô thị ở Việt Nam
- Ứng dụng trí tuệ nhân tạo trong giám sát từ xa thông số điện sử dụng LoRa và công tơ điện thông minh
- Thiết kế, chế tạo máy bay không người lái điều khiển bằng găng tay cảm biến