Isolation of α-mangostin from mangosteen (Garcinia mangostana L.) peels and evaluation of its inhibitory activity toward α-glucosidase and α-amylase in the combination with acarbose
Tác giả: Ngo Van Quang, Nguyen Thi Hong Minh, Nguyen Thi Mai PhuongTóm tắt:
Using the natural agents with inhibitory activity against digestive enzymes α-glucosidase and α-amylase capable of hydrolyzing carbohydrates into glucose to reduce blood glucose levels in the blood is one of the effective strategies to control diabetes, especially type II diabetes. α-Mangostin (AMG) was proven to have strong biological activities, such as antifungal, antibacterial, anti-inflammatory, anti-cancer. However, the evaluation of the antidiabetic activity of this substance through inhibition of starch hydrolytic enzymes activity has not been fully carried out, especially when they are combined with commercial drugs, such as acarbose. In this study, AMG was isolated from the peels of the mangosteen grown in Vietnam using a simple isolation process with two steps: i) fractionation of the material in n-hexane solvent, and ii) chromatography of n-hexane fraction on a silica gel column combined with crystallization. The α-glucosidase inhibitory activity (AGI) and α-amylase inhibitory activity (AAI) of purified AMG alone or in combination with acarbose were then determined spectrophotometrically.
- Kế toán khi thay đổi lợi ích của nhà đầu tư trong công ty liên doanh và công ty liên kết theo Chuẩn mực quốc tế số 28
- Các yếu tố tác động tới quản trị tài chính các trường đại học công lập trên địa bàn Thành phố Hồ Chí Minh
- Liên kết vùng trong phát triển du lịch tỉnh Lào Cai: Thực trạng và giải pháp
- Tác động của chất lượng môi trường thể chế quốc gia đến khu vực kinh tế có vốn FDI tại các nền kinh tế mới nổi - Vai trò điều tiết của sự phát triển tài chính
- Đánh giá thị giác của trẻ cận thị sử dụng tròng kính vi thấu kính phi cầu bậc cao