Isolation of α-mangostin from mangosteen (Garcinia mangostana L.) peels and evaluation of its inhibitory activity toward α-glucosidase and α-amylase in the combination with acarbose
Tác giả: Ngo Van Quang, Nguyen Thi Hong Minh, Nguyen Thi Mai PhuongTóm tắt:
Using the natural agents with inhibitory activity against digestive enzymes α-glucosidase and α-amylase capable of hydrolyzing carbohydrates into glucose to reduce blood glucose levels in the blood is one of the effective strategies to control diabetes, especially type II diabetes. α-Mangostin (AMG) was proven to have strong biological activities, such as antifungal, antibacterial, anti-inflammatory, anti-cancer. However, the evaluation of the antidiabetic activity of this substance through inhibition of starch hydrolytic enzymes activity has not been fully carried out, especially when they are combined with commercial drugs, such as acarbose. In this study, AMG was isolated from the peels of the mangosteen grown in Vietnam using a simple isolation process with two steps: i) fractionation of the material in n-hexane solvent, and ii) chromatography of n-hexane fraction on a silica gel column combined with crystallization. The α-glucosidase inhibitory activity (AGI) and α-amylase inhibitory activity (AAI) of purified AMG alone or in combination with acarbose were then determined spectrophotometrically.
- Phân hạng nguy hiểm cháy và cháy nổ cho nhà sản xuất có nguy cơ nổ bụi tại Việt Nam
- Ảnh hưởng của đường quan hệ lực cắt - chuyển vị ngang của gối cách chấn đa lớp đến hiệu quả giảm chấn của nhà cách chấn đáy có kết cấu tường gạch
- Nâng cao hiệu quả nhận dạng các tham số dao động dựa trên kỹ thuật tách nguồn mù
- Ảnh hưởng của sườn đứng đến khả năng chịu nén đúng tâm của khối xây bằng gạch đất không nung
- Nguyên nhân phá hủy bề mặt gạch tháp Khương Mỹ và giải pháp hạn chế hư hỏng gạch phục chế, sử dụng gia cường khối xây tháp trong môi trường biển