α-amylase and α-glucosidase inhibiting effects of Canna edulis Ker Gawl rhizome
Tác giả: Thi Van Anh Nguyen, Hong Luyen LeTóm tắt:
Screening inhibitors of α-amylase and α-glucosidase from medicinal plants is a topic of interest in the world. Canna edulis Ker Gawl is an important rhizome plant belonging to the genus Canna of the family Cannaceae. It is traditionally used to treat many conditions such as gonorrhea, pain, bruises, diarrhea, hepatitis, chest pain and heart diseases. The potential of this plant in the treatment and prevention of diabetes has rarely been documented. This study reports, for the first time, α-amylase and α-glucosidase inhibiting effects and the phytochemical profile of the rhizome part of C. edulis.C. edulis rhizome was extracted with 96% ethanol, and then successively fractionated with n-hexane, ethyl acetate and water. α-amylase and α-glucosidase inhibiting assays were performed to investigate the enzyme inhibitory activities of the total extract and fractions. Qualitative phytoconstituents were analyzed using chemical reactions.
- Thực trạng tài trợ và cơ hội tài chính khí hậu từ Quỹ Khí hậu Xanh cho các nước đang phát triển
- Đánh giá sự hài lòng của du khách đối với ẩm thực đường phố tại thành phố Cần Thơ
- Kinh nghiệm phát triển du lịch ẩm thực của Hàn Quốc và bài học kinh nghiệm cho Việt Nam
- Kinh nghiệm phát triển du lịch địa chất tại công viên địa chất Trung Quốc
- Dự báo phân bố mưa cho các tiểu lưu vực trong lưu vực sông Srêpốk theo mô hình CMIP6